Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Yes man

Ναι είδα την ταινία στο σταρ και επιρρεάστηκα, όχι τόσο από την ταινία και το δίδαγμα της όσο για αυτην την περιβόητη λέξη "ΝΑΙ"...
Σπάνια να ακούσεις κάποιον να σου πει,ναι ας το κάνουμε, ναι θα σε βοηθήσω, να πάρε το αυτοκίνητο μου, ναι μείνε στο σπίτι μου...ναι-ναι-ναι.
Αν ζητήσεις απο κάποιον κάτι για να σε βοηθήσει θα ακούσεις τις περισσότερες φορές τουλάχιστον ΟΧΙ. Και το πιο τρελό είναι ότι δεν μπορώ να πω όχι, αν αυτο που μου ζητηθεί δεν μπορώ να το κάνω για κάποιο λόγο, τουλάχιστον θα προσπαθήσω ή θα απαντήσω έτσι όπως πρέπει να κάνω. ¨Όταν απαντάς με αυτό το όχι είναι σαν να λες στον άλλο, ούφ μου πρήζεις τα παπ****, μην με ενοχλείς. άσε με. Κάνεις αυτόματα τον άλλον να ντραπεί, να μην έχει το θάρρος να σου ζητήσει οτιδήποτε και σιγα-σιγά να σε ξεκόψει από την καρδιά του. Γιατί έτσι είναι ρε συ, δούνε και λαβείν. Δυστυχώς φτάσαμε να μην μπορέι να ζητήσει κανένας και κανένας δεν προσφέρει. Το να ζητήσεις απο κάποιον κάτι παραπέμπει σε ζητιανιά και απλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Και τι είμαστε δηλαδή αν δεν μπορούμε να αλληλοβοηθηθούμε στα απλά και στα μεγάλα; Τι είμαστε; Ένα τσούρμο ανθρώπων που γνωριζόμαστε και απλά περπατάμε και ζούμε στον ίδιο πλανήτη. Πόσο δύσκολο είναι πια να πεις ναι και να το πεις απο την καρδια σου, όχι από αγγαρεία, ούτε απ΄πο υποχρέωση, να το κάνεις και να νιώσεις εσύ καλά. Έτσι είναι, καταρχήν βλέπεις τον άλλο που ξινίζεται όταν σου κάνει την "χάρη" και απλά το κάνει από ντροπή ή για να βγει απο την υποχρέωση. Έτσι νιώθουν σαν να τους έχεις κάτσει στο λαιμό, σαν να τους στέκεσαι εμπόδιο και δεν τους αφήνεις να πάνε να ξύσουν το γεννετικό τους...
Κατανοητό και το όχι, αλλά έχει γίνει συνήθεια...
Αυτά
Καληνύχτα

4 λογάκια....:

minus_one είπε...

Καλημέρα, κατάλαβες εντελώς λάθος μου φαίνεται το νόημα της ταινίας. Τον Τζιμ Κάρει δεν τον ένοιαζε ποιος του έλεγε ΝΑΙ και ποιός ΟΧΙ, αλλά σε ποιόν έλεγε αυτός ΝΑΙ και πως το έλεγε, τον ένοιαζε με λίγα λόγια να είναι καλά με τον εαυτό του και να το δείχνει και στους άλλους με ένα ΝΑΙ κάθε φορά....επίσης πουθενά δεν άφησε να εννοηθεί για δούναι και λαβείν, για λαβείν σιγουρα όχι, γιατί ο τύπος ήθελε μόνο να δίνει χαρά, αγάπη και να μοιράζεται την εσωτερική του ευτυχία.

Ονειροπαγίδα είπε...

Το λέω ξεκάθαρα ότι αυτό που θα γράψω δεν αφορά την ταινιά και το δίδαγμα της!!!!αλλά τη λέξη ΝΑΙ.<> απλά ανέφερα από που μου ήρθαν αυτες οι σκέψεις!!

in your face!!!

minus_one είπε...

period?

Ονειροπαγίδα είπε...

χαζούλη!

Δημοσίευση σχολίου