Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ν.Παντελεήμονας. Μέρος Τρίτο

                                                         Κεφάλαιο "ΜΕΤΡΟ"
Δίπλα στον "ΤΕΟ",δίπλα στο σούπερ μάρκετ, μπροστά από την αυλή μου.
Εκεί ήταν τα ηλεκτρονικά, τα αληθινά, πρώτα με το τεράστιο εκείνο ασημένιο 20αρικο, μετά το χρυσό, έπειτα 50δρχ, 100δρχ. Τα ευρώ δεν τα πρόλαβα ευτυχώς. Είχε όλα αυτα τα ωραία παιχνίδια που τωρα βλέπεις στα mame32, είχε βελάκια, κουλοχέρι και φλιπεράκια. Είχε ένα μικρό μπαρ μέσα και ένα μεγαλύτερο έξω στην αυλίτσα του με τραπεζάκια. Ήταν του Μπάμπη, του Σταύρου και συμμετείχε και ο Σταμάτης (ο αγαπημένος μου).
Εκεί πήγαινα όταν δεν ήμουν για μπάνιο ή παιχνίδια ή ότι τέλος πάντων οτι έκανα.
Ήταν φορές που πήγαινα κρυφά γιατί ο μπαμπάς δεν ήθελε να είμαι μέσα στους καπνούς και για να μην αποβλακώνομαι.Δεν καταλαβαίνω γιατί το έκανε αφου έτσι και αλλιώς θα πήγαινα. Θυμάμαι τον Θωμά Χ. που με είχε καρφώσει και είχε στείλει κάποιον να με μάσει.
Εκεί έπαιζα με τον Σταμάτη στριτ φάιτερ (δεν το θυμόμουν, αλλά πήγα εκεί μετά από πολλά χρόνια, με αναγνώρισαν, και με πάει ο Μπάμπης στο μπαρ να με δείξει στον Σταμάτη, όπου ήταν η πρώτη κουβέντα που μου είπε και μετά πως μεγάλωσες και τα κλασσικά). Στριτ φάιτερ έπαιζα και με τον Αλέξανδρο, τον Γιάννη, Την Έφη, σπάνια εως ποτέ με την Ελένη (γιατί δεν με χώνευε), σπα΄νια εως ποτέ με τον Δημήτρη γιατί ήταν παιχτρόνι και εγώ τον καθυστερούσα!
 Αγαπούσα το γοντερ μπόι, αλλά ο αρχιμάστορας ήταν η Ιφι, όπου όταν έπαιζε μαζευόμασταν όλοι γύρω και χαζεύαμε. Θυμάμαι τόσες ηλίθιες λεπτομέρειες που καταντάει τραγικο..., όπως για παράδειγμα ότι η αδερφή μου έπιαζε τον Κεν, η Έφη την Τσαν Λι, η αδερφή μου λάτρευε να παίζει το "πορνόπαιχνιδο", αυτό με τις αράχνες που αποκάλυπτε γυμνές κυρίες (λεκάνη για κυρίες-ΑΣΧΕΤΟ) με τον Θάνο Παπ. Και εντάξει καλά ο Θάνος, κατανοητό, αλλά η Ελένη;;;
Θυμάμαι ένα σκηνικό, πραγματικά συνεχίζω και αναρωτιέμαι, ΤΙ θυμάμαι, αλλά... την Έφη με την Μαρία στο μπαρ να μιλάνε με τον Μπάμπη και εγώ δίπλα κλασσικά, μην χάσω, να μιλάνε για τον Σιδηρόπουλο και να λέει ο Μπάμπης στα κορίτσια (γκομένιζε) πώς πέθανε ή μάλλον έδειχνε! με την κίνηση της σύριγγας στο χέρι και καλά για να μην καταλάβω εγώ και σοκαριστώ!!!!
Θυμάμαι τα μεγάλα παιδιά να κάνουν διαγωνισμό με βελάκια και έπειτα να κάθονται έξω για καφέ (δεν θυμάμαι αν έπινα καφέ ή κόκα κόλα) και αν αναρωτιέμαι γιατί το κάνουν αυτό, ενώ μέσα υπήρχε ο θυσαυρός των ηλεκτρονικών!Τζάνκι τρελό, όχι αστεία.
Και ο Μήτσος ήταν πορωμένος και η ¨Εφη και η Ελένη, όλοι βασικά, αλλά η δική μου η παράνοια δεν είχε τέλος!
Ήθελα να παίξω και άλλο και η Ελένη ,αν δεν ήταν και αυτή μπατάκι για να με χρηματοδοτήσει και να εξαφανιστώ από μπροστά της με άφηνε και καθόμουνα μαζί τους για λίγο ΠΑΝΤΑ και εκεί άκουγα αυτά που άκουγα και στον "ΤΕΟ".
Με την Θανάρα λιώναμε ώρες ατελείωτες, ειδικά αν δεν είχε καλό καιρό και στανταράκι παίζαμε κάποιους κουλοχέριδες για να μας βγάλει λεφτά να συνεχίζουμε να παίζουμε!χαλούσαμε 100αρικο εως και 500αρικο!
Θεικό???!!!!!
Συνήθως έπαιζα κάποιο ποσό ('οσα είχα)και μετά χρηματοδοτούσαν η ή Ελένη ή ο Μήτσος ή το μαγαζί!
Εκεί είχα ερωτευτεί στο δημοτικό ένα αγόρι τον Γιάννη και το βράδυ που λειτουργούσε σαν μπαρ, ενώ κανονικά δεν μ'αρεσε να πηγαίνω, φορούσα κάτι κολλήτα φορεματάκια από το μπένετον, έπαιρνα τον Θάνο μαζί μου και πήγαινα βόλτες για να τον βλέπω, ήταν μεγαλύτερος απο μένα! Μου τον είχε γνωρίσει η Έφη και είχα κεραυνοβοληθεί! Ο Θάνος ήταν ερωτευμένος με την Έφη και κάτι άλλο της Έφης, αλλά θα αναφερθώ εκτενέστερα στο τελευταίο κεφάλαιο!
Αργότερα αφού έφυγα για άλλη γη άλλα μέρη (Πλαταμώνες ), είναι που είχε έρθει και η απαγόρευση των ηλεκτρονικών παιχνιδιών :(  Μια εποχή τελείωσε...
Το αγαπούσα αυτό το μέρος, ακόμα το αγαπώ....

2 λογάκια....:

spirosvii είπε...

πολύ μου άρεσε το κειμενό σου. Ειδικά το street fighter το έλιωνα! Ήμουν κι εγώ πορωμένος και ο πατέρας μου είχε φέρει από τα καράβια το super nintedo nes. Έπαιζα με τα ξαδέρφια μου και με φιλαράκια που ερχόντουσαν σπίτι. Έπαιρνα τον ΚΕΝ και μου άρεσε να τους δέρνω με το uppercut που έβγαζε φωτιές! Από τα ηλεκτρονικά μου άρεσε ένα μπιλιάρδο που όταν τα πήγαινες καλά έγδυνες τα κορίτσια και έβλεπες τα βυζιά τους. Επίσης με τσόντα(!) θυμάμαι κι ένα ΠΟΚΕΡ που κι εκεί όταν νικούσες γδυνόντουσαν τα κορίτσια. Θυμάμαι σαν τώρα μια φάση που μια κοπέλα με το στήθος έξω είχε στο αριστερό της στήθος ένα φίδι(!) που δήθεν της έγλυφε τη ρόγα. ΠΟλύ άρρωστοι οι γιαπωνέζοι αλλά και οι ΑΡΧΟΝΤΕΣ των video games. Αργότερα το παιχνίδι που μου έκλεψε την καρδιά ήταν το ΤΕΚΚΕΝ 3. Καλά το είχα μάθει με όλους του παίχτες παρόλο που ο αγαπημένος μου ήταν ο JIN, αυτός με το τατουάζ στο χέρι. Πολύ μούρη με μια μαύρη φόρμα της οποίας το ένα πόδι είχε κάτι φωτιές. Μάχες τρελές με τα ξαδέρφια μου, αργότερα και σαν φοιτητής έπαιζα με κάτι άλλα παιδιά που το ήξεραν πολύ καλα.
Ευχαριστώ που μου έφερες πίσω ωραίες μέρες! Να σαι καλά.

Ονειροπαγίδα είπε...

έντάξει δεν είμαι η μόνη που θυμάμαι όλα αυτά!Νιώθω ανακούφιση!
Εγώ σε ευχαριστώ!
Να' σαι καλά!

Δημοσίευση σχολίου